Änglagård ägs av Karin och Oskar Henriksson sedan några år tillbaka. Efter att Oskar tog över gården efter sin far som ville ta det lite lugnare. Gården ligger på den Skånska slätten i närheten av Kivik. Detta gör att förhållandena är perfekta för att kunna odla grönsaker och andra grödor är helt perfekta. Eftersom klimatet är så gynnande in mot Hanöbukten.
Paret tänkte länge och väl på att de ville hitta på något speciellt med gården och idén med att starta upp en gårdsbutik med kafé dök upp. De kände att de verkligen ville satsa på den idén och med mycket noga planering så slog de upp dörrarna i april 2016 för att ge alla möjligheten att kunna ta del av de produkterna som de producerar på Änglagård.
Tanken var att folk skulle få chansen att få njuta av smaken från ekologiska grönsaker och dessutom få möjligheten att äta nyttigt och bra bröd för en billig peng. Därför erbjuder samtidigt paret att du har chansen att smaka på produkterna i kaféet som de har själv odlat eller bakat i sitt bageri. För att människor ska få upp ögonen på hur gott det kan vara med hälsosam mat.
Niklas som är bagare är faktisk deras son som har gått utbildning till bagare och han var inte alls intresserad över att ta över Änglagård. Men på detta vis så får han ändå ta del av gården och ha en chans att påverka resultatet.
Utöver Niklas så har de sina två döttrar Signe och Klara som hjälper till i butiken och i kaféet. Samtidigt som Karin och Oskar har killarna Thomas och Mikael som hjälper till att sköta odlingarna.
Tanken med odlingarna på deras marker ska vara helt ekologiska och deras växthus värms upp med vindkraftverk som de har stående på sin mark. Allt för att miljön ska skyddas så mycket som möjligt.
Så Karins och Oskars förhoppningar är att omgivningen får upp ögonen för Änglagård och tar del av deras produkter.
Välkomna!!!!

Kontakt

Du är alltid välkommen att besöka Änglagård under våra öppettider, antingen för att handa i vår butik eller ta en fika i vårt mysiga kafé. Eller rent av göra både ock!
Passa på att ta en tur till oss på er söndags utflykt eller när andan faller på. Det är ett underbart sätt att komma ut i naturen samtidigt som du gör nytta genom att eventuellt köpa hem lite godsaker. Det blir som ett riktigt äventyr för dig och hela din familj.
Änglagård är barnvänligt!

Ni hittar Änglagård på adressen: Bredarörsvägen 18, Kivik

Våra öppettider butik och kafé:
Måndag – Fredag 10:00 – 18:00
Lördag – Söndag 10:00 – 16:00
På vinter halvåret så kan öppettiderna minskas något!

För mer information mejla: info@butikanglagard.se
För att får info el. boka rundvandring: rundvandring@butikanglagard.se

Eller så ringer du: 0736 -85 47 12

Välkommen för att ta dig en titt och besöka Änglagård!

Boka rundvandring

Att göra en rundvandring på Änglagård kan bli en riktig upplevelse för alla sinnen!
Du får en massa information och får reda på saker som du kanske inte visste sedan tidigare. Samtidigt som du får smaka på våra produkter och får tips på hur de ska tillagas.
Dessa rundvandringar har vi varje söndag under perioden juni till september klockan 13.00. och varar ca 2 timmar.
Naturligtvis kan vi ordna rundvandring vid andra tillfällen också för större sällskap. Då är det bara att ta kontakt med oss så ser vi till att hitta ett datum som passar dig!

Antingen på vår mejl: rundvandring@butikanglagard.se
Eller så ringer du: 0736 -85 47 12
Rundvandringen har plats för 15-20 personer.
Välkomna att höra av dig till Änglagård.